Bioloģisko notekūdeņu attīrīšanas iekārtu montāža un izbūve privātmājām

< uz sarakstu
Bioloģiskās attīrīšanas iekārtas var uzstādīt pilnīgi visur, vajadzīgs vien elektrības pieslēgums, taču to mūsdienās var izveidot jebkurā vietā, lietojot saules enerģiju vai citus alternatīvus risinājumus. Iekārtu uzstādīšana privātmājā prasa rūpīgu sagatavošanos, un, līdzīgi citiem projektiem, arī šis sākas ar klienta atbildēm uz būtiskiem jautājumiem, lai izvēlētos situācijai un ģimenes vajadzībām labāko risinājumu.

1. Kāds ir paredzamais notekūdeņu daudzums un sastāvs?

Izpratne par radīto notekūdeņu aptuveno daudzumu un sastāvu palīdz noteikt atbilstošu attīrīšanas sistēmas jaudu un tehnoloģiju, kas nepieciešama efektīvai attīrīšanai. Vidēji katrs cilvēks dienā iztērē ap 150 litru ūdens un saražo gandrīz identisku daudzumu notekūdeņu. 


2. Vai administratīvajā teritorijā ir kādas īpašas normatīvās prasības?

Katrā pašvaldībā ir savi noteikumi, kas regulē notekūdeņu attīrīšanas sistēmas. Zinot šo informāciju, uzņēmums var pielāgot risinājumu, lai tas atbilstu vietējām prasībām un pašvaldības būvvaldes izdotajiem tehniskajiem noteikumiem. 


3. Cik ir brīvā platība, kāds ir gruntsūdeņu līmenis un augsnes sastāvs īpašumā?

Pieejamā platība, gruntsūdeņu līmenis un augsnes apstākļi būtiski ietekmē attīrīšanas risinājumu, sistēmas sastāvdaļas un uzstādīšanas metodi. Zinot šīs detaļas, uzņēmums var ieteikt piemērotāko risinājumu.


4. Vai ir kādi īpaši estētiski vai trokšņa apsvērumi?

Tādi apsvērumi kā trokšņa līmenis, vizuālā ietekme un smaku kontrole ir ļoti svarīgi, jo īpaši attiecībā uz instalācijām dzīvojamās telpās. Šo preferenču nodrošināšana ļauj uzņēmumam ieteikt sistēmas, kas atbilst estētiskām un ar troksni saistītām prasībām.


5. Kāds ir atvēlētais budžets?


Zinot klienta budžeta ierobežojumus, uzņēmums var piedāvāt attīrīšanas risinājumus, kas atbilst viņu finansiālajām iespējām. Tas nodrošina, ka ieteiktā sistēma ir ne tikai efektīva, bet arī rentabla klientam.


6. Vai ir kādas īpašas apkopes prasības vai vēlmes?

Izpratne par klientam vēlamo servisa apkopes biežumu vai vēlmi saņemt noteiktus pakalpojumus, palīdz uzņēmumam izvēlēties sistēmu, kas atbilst klienta uzturēšanas prasībām.

 

7. Vai ir kādi nākotnes paplašināšanās plāni vai apsvērumi?

Ja klients paredz potenciālu sava īpašuma paplašināšanu vai citām būtiskām izmaiņām nākotnē, ir svarīgi paziņot par šiem plāniem. Tas ļauj uzņēmumam piedāvāt attīrīšanas sistēmu, kas var pielāgoties turpmākai izaugsmei bez problēmām.


Sagatavošanās darbi bioloģiskās attīrīšanas iekārtu uzstādīšanai 


Labākais laiks, lai plānotu bioloģiskās attīrīšanas iekārtas uzstādīšanu privātmājā, ir īpašuma būvniecības vai renovācijas sākumposms. Attīrīšanas sistēmas iekļaušana jau projektēšanas laikā ļauj sistēmu nemanāmi integrēt kopējā ēkas projektā. Tomēr, ja tiek modernizēts esošs īpašums, ieteicams sākt plānošanu, tiklīdz ir pieņemts lēmums par bioloģiskās attīrīšanas sistēmas uzstādīšanu.

Pirms bioloģiskās attīrīšanas iekārtu uzstādīšanas ir būtiski rūpīgi izpētīt un novērtēt vietu, lai noteiktu īpašuma gruntsūdeņu augstumu, augsnes apstākļus, pieejamo platību un ūdens tilpņu tuvumu. Tas arī noteiks izvēlētās attīrīšanas sistēmas piemērotību vietai.

Svarīgi sazināties ar vietējām iestādēm un saņemt visas nepieciešamās atļaujas vai apstiprinājumus notekūdeņu attīrīšanas iekārtu uzstādīšanai. Noteikumi var atšķirties atkarībā no pašvaldībā spēkā esošajiem apbūves noteikumiem.

Tāpat ieteicams rūpīgi izvērtēt mājsaimniecības īpašās notekūdeņu attīrīšanas vajadzības. Dažādas attīrīšanas sistēmas piedāvā dažādus efektivitātes līmeņus un telpas prasības. Izvēlieties sistēmu, kas atbilst mājsaimniecībā paredzamajam notekūdeņu apjomam un attīrīšanas mērķiem.

Vēlams sadarboties ar uzticamu uzņēmumu, kas specializējas notekūdeņu bioloģiskās attīrīšanas iekārtās un var piedāvāt ekspertu palīdzību, ieteikt piemērotas sistēmas un sniegt norādījumus par uzstādīšanas procesu. Tāpat vajadzētu pārliecinieties par labām atsauksmēm  no iepriekšējiem klientiem.

Noslēdzošais solis ir attīrīšanas iekārtu uzstādīšanai paredzētās zonas atbrīvošana, noņemot visus šķēršļus, izlīdzinot zemi un nodrošinot pietiekami daudz vietas gan aprīkojumam, gan turpmākajām apkopes prasībām. 


Profesionāla montāža un uzstādīšana


Kanalizācijas montāžas un uzstādīšanas laiks lielā mērā ir atkarīgs no būvniecības vai renovācijas darbu gaitas. Ideālā gadījumā uzstādīšanu ieteicams ieplānot pēc lielu būvniecības darbību pabeigšanas, piemēram, pamatu, santehnikas un elektroinstalācijas darbu pabeigšanas. Tas nodrošina, ka attīrīšanas iekārtas būvniecības procesā netiek pakļautas iespējamiem bojājumiem.

LZT Latvia ir viens no vadošajiem Latvijas uzņēmumiem notekūdeņu attīrīšanas jomā, jo or uzkrājis ievērojamu pieredzi, izstrādājot un realizējot notekūdeņu attīrīšanas un kanalizācijas montāžas projektus starptautiskiem klientiem no vairāk nekā 15 pasaules valstīs, tai skaitā Āzijā un Āfrikā. Savukārt, unikālo LZT Latvia patentēto notekūdeņu attīrīšanas tehnoloģiju VFL (VerticalFlowLabyrinth) izmanto vairāk nekā 60 000 cilvēku 50 pasaules valstīs.

Iekārtu izturība un izmantotā tehnoloģija regulāri tiek testēta un sertificēta, saņemot CE marķējumu, kas apliecina atbilstību visiem Eiropas noteiktajiem standartiem. LZT Latvia produkcijas lielākās priekšrocības ir augsta – līdz 98 % – notekūdeņu attīrīšanas pakāpe, zems elektroenerģijas patēriņš, iekārtu automātiska vadība un draudzīgas cenas.

Aizpildot pieteikumu un piesakot konsultāciju, uzņēmuma speciālisti ar jums sazināsies tuvākajā laikā.
Dalīties: